سم موجود در سیب زمینی سرخ کرده و چیپس
یک مشاورتغذیه ورژیم درمانی گفت: مادهسمی "آکریلامید"، موجود درسیب زمینی سرخ کرده و چیپس منجر به مرگ میشود.
آکریلامید باتضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا بهبیماریهای عفونی و سرطان را افزایش میدهد. عوارض عصبی این سم شامل اختلال هوشیاری ، ضعف، تحریک پذیری و تغییرات رفتاری است.
می توان اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط ، تحریک و قرمزی پوست و نیز قرمزی چشمها و عفوتهای چشمی را از دیگر عوارض آکریلامید عنوان کرد. آکریلامید در مقایسه با سایر موادسمی شناختهشده دردیگر مواد غذایی میتواند صدها برابر خطرناکتر باشد. در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آکریلامید تولید میشود.برای کاهش آکریلامید درسیب زمینی سرخ کرده وچیپس باید از سرخ کردن سیب زمینیهای لکهدار خودداری کرده و آن را در حرارت کم و مدت زمان کوتاه سرخ کرد. قرار دادن سیب زمینی در آب قبل از سرخ کردن به مدت یک ساعت، قند موجود در سیب زمینی را جذب کرده و بهاین ترتیب امکان تشکیل آکریلامید را کاهش مییابد. نیمه آب پز کردن سیب زمینی قبل از سرخ کردن و استفاده از مارگارین به جای روغن مایع و جامد به دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن، در کاهش تولید آکریلامید موثر است. یک سری مواد غذایی همچون گوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، ماکارونی،برنج، سبزیجات و انواع میوهها حتی درصورت سرخ شدن نیز آکریلامید تولید نمیکنند.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.